Borstvoeding


Borstvoeding, alle 3 mijn kinderen heb ik borstvoeding gegeven, de jongste krijgt op het moment van schrijven ook nog borstvoeding. 

Magisch vind ik het, na al die jaren dat ik in ”het borstvoedingswereldje” zit, nog steeds. Je lichaam dat iets produceert dat zich volledig aanpast naar de behoefte van je kindje. Je kindje dat erop groeit, en vanuit de buik vaak al weet waar en hoe het zich moet nuttigen.

Zelf vond ik het altijd heerlijk om me op de bank te nestelen en even 1 op 1 met de baby bezig te zijn. Het was voor mij tijdens het voeden vaak even ontstressen van de dag. Heel romantisch verdween de wereld om ons heen eventjes en waren het alleen nog ik en mijn kindje.

Bij mijn oudste was me gevraagd of er foto’s gemaakt mochten worden door een bevriende fotograaf. Ik vond het ontzettend spannend maar koester de foto’s ook net zo hard als de herinneringen aan die tijd.

Dus nu ik zelf fotografeer stond een borstvoedingshoot ook hoog op mijn verlanglijstje. Lifestyle of buiten op locatie, het kan allemaal en is beide zo ontzettend mooi. Het gaat namelijk niet om de omgeving. Het draait om jou en je kindje, de connectie tussen jullie tijdens dat kostbare momentje. 

Miriam plaatste de foto met een prachtig gedichtje erbij:

Je kunt nog niet praten
Maar ik ken je gebaren
Dat jij als je moe bent
Begint te staren

Of met je handjes
Naar je oortjes graait
Dat je buikje vol zit
Als je je hoofd wegdraait

Strek je je vingers
Dan ben je geschrokken
Maar soms dan is het
Gewoon gokken

Behalve tijdens het voeden
Als jij mijn huid bevoelt
Dan weet ik ineens
Precies wat je bedoelt

Want jij en ik samen
Eigenlijk niets meer nodig
Jij maakt als geen ander…
Woorden overbodig

gedicht is van Lentezoet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *